Pპროექტი
1. პური
2. მოსწავლეები გაეცნობიან ხორბლის სახეობებს, სასუქებს, ხორბლიდან პურის მიღების ტექნოლოგიურ პროცესს.
3. მოსწავლეები განიხილავენ ხორბლის ქართულ ჯიშებს, რომელი სასუქები გამოიყენება ნიადაგის ნაყოფიერების გასაზრდელად ხორბლის მოყვანისას, გაეცნობიან სასუქის ახალ ვარიანტს: ცეოლითი + ორგანული სასუქი და მის დადებით მხარეებს. დათესავენ ხორბალს უსასუქოდ, მინერალური სასუქით და ცეოლითის გამოყენებით. Dდააკვირდებიან შედეგებს. შეისწავლიან საკვებად გამოყენებულ ძირითად ქიმიურ ნივთიერებას სახამებელს და განიხილავენ ხორბლიდან პურის მიღების ტექნოლოგიურ პროცესს.
4. მე-9-10 კლასები
5. 1 წელი
6. კვლევა, ექსპერიმენტის შედეგების ამსახველი მასალის და ფოტო მასალის განთავსება ბლოგზე, კონფერენციების მოწყობა
7. შეიქმნება ბლოგი სადაც განთავსდება მასალა პურის შესახებ.
8. მოსწავლეები შეიტყობენ საინტერესო მასალას ხორბლისა და პურის შესახებ
9. ქართული
10. პროექტში ჩაერთვება ისტორიის, გეოგრაფიის, ბიოლოგიის, ფიზიკის მასწავლებლები. კავშირი ექნებათ საქ. მეცნიერებათა აკადემიის ფიზიკური და ორგანული ქიმიის ინსტიტუტთან.
11. –
12. ნ. ნადირაძე, ხ. გაგოშიძე, მ. ინჯგია
13. ელ.ფოსტა
14. პური (საცდელი პროექტი)
15. პროექტის ვებ-გვერდი / ბლოგი:
No comments:
Post a Comment